четвер, 21 грудня 2023 р.

Допоможи собі сам: добірка книжок з мотивації

 

Найсильніший той, хто має владу над собою.

                                                                                    Луцій Анней Сенека

Кожна людина має свої інтереси, потреби та цінності, в їх задоволені полягає зміст людського життя. Нові наукові знання підтверджують: людина здатна створити для себе ту реальність, у якій вона хоче жити.

Пропонуємо вам добірку книжок, які допоможуть самостійно покращувати свій стан. 

 

Шефер, Бодо. 

Закони переможців // як здійснити свої мрії / Б. Шефер ; пер. з нім. О. Пилипчук. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2023. - 288 с.

Чому в однакових умовах хтось живе нудно й вважає себе посередністю, а хтось — постійно вдосконалюється і завжди досягає бажаного? Як самому створити для себе таке життя, про яке мрієш? Тут немає сек­рету: треба просто стати переможцем, і багатьом людям це вдається. Вони змогли розвинути свої сильні сторони, здолати шлях переможця, шлях до успіху й особистої свободи. І Бодо Шефер допоможе пройти цей шлях, до того ж дуже продуктивно, бо має чималий досвід: сам збанкрутував, коли йому було 26 років, а вже через 4 роки жив із відсотків від власного капіталу. Один із перших його семінарів відвідало лише п’ятеро осіб, а за короткий час почали приходити тисячі.

Книжка надихає не здаватися, працювати над собою і не боя­тися помилок, щодня самому малювати картину свого життя. Бо життя ж надто коротке, щоби бути ніким, тож краще бути переможцем. 

Диспенза, Джо.

Позбудься звички бути собою. Зміни власне мислення / Д. Диспенза ; пер. з англ. І. Павленко. - Київ : BookChef, 2023. - 368 с. : рис. - Парал. тит. арк. англ. мовою. - Дод.: с. 352-362.

Мабуть, кожна людина в якийсь момент із жахом усвідомлює, що втратила здатність радіти. Відчувати радість щодня, щохвилини, щосекунди, тобто плекати в собі це почуття, незалежно від зовнішніх обставин. І тепер, щоб почуватися щасливою, доводиться заповнювати пустку всередині придбанням нової автівки, нових меблів, нового будинку тощо. Але ж це не має тривалого ефекту.

Як змінити своє життя, як зробити так, щоб не залежати від середовища, а бути по-справжньому успішним, щасливим і жити у злагоді зі своїм Я? У книзі ви знайдете відповіді на ці запитання.  

Воттс, Алан.

Мудрість непевності. Як жити в епоху тривоги / А. Воттс ; пер. з англ. М. Бієнко. - Київ : BookChef, 2023. - 160 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Ми витрачаємо надто багато часу, намагаючись передбачити й спланувати майбутнє та нарікаючи на минуле. Ми часто втрачаємо задоволення від проживання моменту, намагаємося переконатися, що наступний момент буде таким же приємним. Спираючись на східну філософію та релігію, автор стверджує, що лише визнаючи те, чого ми не знаємо й не можемо знати, люди здатні знайти щось справді варте знання.

Щоб жити повноцінним життям, потрібно прийняти сьогодення — повністю жити саме зараз. Елегантно обґрунтована й зрозуміло написана, ця невелика книга містить у собі тисячолітню мудрість, яка вчить бути щасливим у непевності.

Ловлесс, Джим.

Іди туди, де страшно. І матимеш те, про що мрієш / Д. Ловлесс ; пер. з англ. Т. Микитюк. - Київ : BookChef, 2023. - 320 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Найбільше нам заважають жити наші страхи. Вони нагадують тигрів, які загрозливо гарчать і повсякчас нагадують: «Не рипайся! У тебе нічого не вийде!». І ми лякаємося, зупиняємось, а то й відступаємо, втрачаючи можливості й сходячи зі шляху, який міг би привести до щастя. Міг би, якби ми хоча б спробували на нього стати. Але для цього нам спочатку потрібно позбавитися страху. Книга бізнес-тренера, одного з найпопулярніших європейських мотиваційних спікерів, про те, як подолати свій страх.

Десять правил, запропоновані автором у книзі, дадуть вам змогу прогнати внутрішніх тигрів і зробити крок уперед, а відтак знайти внутрішню силу для будь-яких звершень.

Шустер, Тара.

Купи собі той довбаний букет та інші способи зібратися докупи від тієї, котрій це вдалося  / Т. Шустер ; пер. з англ. І. Вікирчак. - Київ : Yakaboo publishing, 2023. - 320 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

В цій книжці авторка розповідає історію власного перевиховання та перетворення на чемпіонку з любові до себе. Завдяки простим щоденним ритуалам Тара змінила свою свідомість, тіло та стосунки і навчить вас, як:

вдавати вдячність, поки не відчуєте вдячності насправді

розкопати та зцілити любов’ю свої приховані емоційні рани

розпізнати несвідомі переконання-самообмеження і позбутися їх

розвінчати внутрішнього недруга та захиститися від самокритики

розпочинати кожен день наснажено, натхненно й з готовністю блищати

створити собі життя, яке ви дійсно обожнюватимете!

 

Книжки надійшли у фонд відділу абонемента.

Немає коментарів:

Дописати коментар