понеділок, 10 липня 2017 р.


Звільни книгу — подаруй радість.

 

 

Останнім часом у світі все більше набуває популярності обмін книгами з випадковими людьми в заздалегіть визначених для цього місцях, чи взагалі випадкових.
Буккроссінг - обмін книгами, який полягає у тому, що людина після прочитання книги залишає її в кафе, парку, чи спецільному місті, для того, щоб інша випадкова людина могла її прочитати. Частими додатками до таких книг бувають мотиваційні записи від попередніх власників, які бажають “наступникам” приємного читання.
Ідея буккросінгу з’явилася в 2002 році, її запропонував спеціаліст з інтернет технологій Рон Хорнбеккер. В якості експерименту він залишив 20 книг з пояснювальними записками в холі свого готелю, про що написав на створеному для цієї акції сайті. Невдовзі кількість користувачів сайту почала зростати, а рух поширюватися. З 2007 року рух почав розвиватися в інших країнах, особливої популяності він набув в Італії, де до нього долучилися навіть адміністрація Флоренції, яка подарувала руху 4000 тисячі книг.
Протягом останніх кількох років рух набуває популярності і в Україні. Вперше найбільші ініціативи з буккросінгу були організовані в Києві та Харкові, пізніше з’явилися і в інших містах України, в тому числі і в Чернівцях.
Сьогодні ж “прийти і “звільнити” книгу можна майже в кожній книгозбірні нашого міста. Одне з місць для вільного обміну книгами є в бібліотеці ім. М. Івасюка, що знаходиться за адресою вулиця Ольги Кобилянської, 47. 



Червона поличка з цікавим дизайном зустрічає кожного відвідувача закладу культури. Кожен бажаючий без будь яких перешкод може прийти та взяти собі книгу, чи напаки принести свою, яку без сумніву хтось візьме до прочитання. Тож, якщо ви шукаєте “смачної” літератури, чи навпаки хочете поділитися тією, що вас надихнула, приходьте та приєднуйтесь до всесвітнього книжкового руху!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар