четвер, 13 червня 2024 р.

Що почитати: 5 книжок від сучасних зарубіжних авторів

 


Беррі, Люсінда. Ідеальна дитина / Л. Беррі ; пер. з англ. О. Барабаш. - Київ : BookChef, 2023. - 384 с. - (Amazon charts bestselier). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Крістофер і Ханна – щасливі у шлюбі хірург і медсестра з ідеальним життям. Не вистачає лише дитини. Коли Джейні, покинута шестирічна дівчинка, з’являється в їхній лікарні, Крістофер миттєво заприязнюється з нею і переконує Ханну, що їм варто вдочерити малючку. Щоправда, Джейні – не звичайна дитина, і її психіка виявляється набагато складнішою, ніж думали її нові батьки. Джейні страшенно віддана Крістоферу, але поводиться дедалі тривожніше, спрямовуючи свою лють на Ханну. Не маючи змоги налагодити стосунків із Джейні, Ханна знесилюється і не знає, як собі зарадити, а Крістофер відмовляється бачити справжню природу Джейні й ловиться на її вудку. Що може статися з благополучною парою, коли весь усесвіт розпадається через якусь невинну дитину? Чи може маленька дівчинка бути всесвітнім злом? І чи дадуть усьому раду дорослі, у яких до того ж нарешті може народитися власна дитина?

 

Джіо, Сара. Усі квіти Парижа : [роман] / С. Джіо ; пер. з англ. Ю. Максимейко. - Харків : Віват, 2023. - 320 с. - (Художня література). - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Керолайн прокидається в паризькій лікарні, нічого не пам’ятаючи про своє минуле, і з подивом дізнається, що жила нецікавим життям у просторій квартирі на березі Сени. Пам’ять повільно повертається, але вона не може позбутися відчуття, що їй загрожує небезпека. В одній із шафок Керолайн знаходить листи жінки зі страшного 1943 року. Їх авторка Селін – молода вдова, яка жила в окупованому нацистами Парижі. У цих листах – історія її непростого життя, сповненого страху смерті, історія вибору, на який колись зважилася Селін заради порятунку найдорожчої людини у своєму житті.
Усвідомлюючи чужий біль, чи зможе Керолайн відновити власні спогади та зрозуміти, що в неї із Селін спільного більше, ніж вона могла собі уявити…

Діккер, Жоель. Книга Балтиморів  : роман / Ж. Діккер ; пер. з фр. Л. Кононович. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2022. - 544 с.

Родинна сага з детективним сюжетом, історією великої любові і Драми. Це психологічний роман, у якому відомий письменник Маркус Ґольдман  розгадує таємниці трьох поколінь своєї родини і пише нову книжку.

Розв'язка історії Балтиморських і Монклерівських Ґольдманів відома – жахлива Драма, що зруйнувала не одне життя. Проте, чим вона була – випадковим поворотом долі чи логічним фіналом низки секретів, протистоянь, незреалізованих амбіцій, конкуренції та боротьби за визнання і любов, які десятиліттями приховувалися в сім'ї Ґольдманів? І чи було кохання Маркусового життя, яке він знову зустрів через вісім років після трагедії, кульмінацією в цій Драмі чи другорядним тлом? 

Клюн, Т. Дж. Дім у волошковому морі / Т. Дж. Клюн ; пер. з англ. М. Побережник. - Київ : BookChef, 2023. - 400 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Управління магічної молоді відстежує усіх дітей із надприродними здібностями, намагаючись, утім, їх контролювати, утримуючи в притулках подалі від пересічного люду. Один із таких – найзагадковіших – притулків причаївся на острові Марсіяс серед неозорого океану. Саме сюди командирують Лайнуса Бейкера з інспекцією найвищого рівня секретності. Інспектор натрапляє на дітей в подобі духа лісу, гномиці, віверна, пса-перевертня… Та попри незвичну зовнішність, яка насторожує, ба навіть відлякує звичайних людей, у душах цих створінь зростають і плекаються людяність, чуйність і доброзичливість, яких так бракує у сьогочасному жорстокому й прагматичному світі. Утім це ще не всі дивацтва цього загадкового притулку. Інспектор Лайнус іще має довідатися, що криється за дверима закинутого підвалу та які таємниці приховує директор притулку Артур Парнас, який хвацько зодягається у строкаті костюми та картаті шкарпетки, що постійно визирають із черевиків.

Рекулак, Джейсон. Приховані малюнки : роман / Д. Рекулак ; пер. з англ. О. Захарченко ; іл.: В. Штеле, Д. Горнера. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2023. - 384 с. : іл. - Парал. тит. арк. англ. мовою.

Мелорі Квінн виходить з реабілітаційного центру та влаштовується нянею в родину Максвеллів. Вона задоволена своєю роботою, нарешті відновлює фізичну форму й досягає стабільності в житті. Дівчина має доглядати за п’ятирічним сором’язливим хлопчиком Тедді. Він завжди носить із собою олівці та альбом для малювання, де зображує дерева, кроликів, повітряні кульки. Але одного разу в альбомі хлопчика з’являється моторошний сюжет. Темний ліс і чоловік, який тягне тіло мертвої жінки. Малюнки Тедді стають дедалі зловіснішими. Де п’ятирічна дитина могла бачити такі криваві картини? Меллорі здогадується, що хлопчик став свідком чогось жахливого. Усе це скидається на якесь божевілля. Те, що дівчина побачить на наступному малюнку Тедді, змусить її захлинутися мовчазним криком…

Ці книги є у відділі абонемента.