середу, 6 лютого 2019 р.

Книги для тих , хто цікавиться проблемами психології людини!


Айраксинен, Тимо.  Щастя. Відверте і чітке бачення щастя і того, чому у нас його немає / Т. Айраксинен ; пер. з фін. І. Малевич. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2017. - 208 с. - Парал. тит. арк. англ. мовою. (Шифр 159.923.2/А 37)
Таке звичне на перший погляд, мало не буденне поняття, як «щастя», якщо зазирнути глибше, видається не надто й простим. Кожен, хто наважиться з’ясувати його зміст, ризикує опинитися в глухому куті парадоксів. Дороговказом на шляху розв’язання цієї проблеми стане книжка фінського філософа Тимо Айраксинена з майже однойменною назвою. Людина – це машина, змайстрована для пошуку щастя, нічого іншого вона по суті своїй і не вміє. Усі людські дії та рішення можна розцінювати як пошуки щастя. Чи належить насолода до теми щастя, чи стоїть одинцем? Чи щастя – питання етики і добрі й доброчесні люди – щасливі? А суспільство? Чи живемо ми в країні щастя? Відповіді на ці та безліч подібних запитань містяться в цій книжці.

Іставей, Роб.  Як запам'ятовувати (майже) все і завжди. Приголомшливі лайфхаки для прокачки вашої пам'яті / Р. Іставей ; пер. з англ. І. Віннічук. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 176 с. : рис. (Шифр 159.953/І 89)
А ви знали, що звичайна рибка має здатність пам’ятати щось або когось тільки три секунди? Тож якщо ви не хочете бути рибкою і мрієте прокачати свою пам’ять до супергеройського рівня, Роб Іставей легко допоможе вам у цій справі. Що таке пам’ять? Як вона працює? Як запам’ятати все? Ця книжка містить цікаві практичні завдання й техніки запам’ятовування, реальні історії, незвичайні експерименти та дієві вправи.
Хто сказав, що всього не запам’ятати? Прокачайте пам’ять на максимум, перетворивши мозок на справжній комп’ютер, в якому знайдеться місце для файлу будь-якого розміру. 

Калб, Д'єго.  Сон. Наука сну, або Пробудження після неспокійної ночі / Д. Калб, А. Морено ; пер. з ісп. С. Борщевського. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2018. - 144 с (Шифр 159.963.2/К 17)
Автори діляться своїм баченням феномена сну та сновидіння, щоб кожен зрозумів і визнав значення цього геніального психічного механізму. Чому людина спить? Що відбувається при цьому з її мозком, тілом, розумом? Чи справді є люди, здатні запрограмувати свій внутрішній годинник таким чином, щоб прокидатися в потрібний час? На ці та багато інших цікавих запитань знайдуться відповіді на сторінках книжки. Розрахована на всіх, хто цікавиться проблемами психології людини.

Фромм, Еріх.  Мистецтво любові / Е. Фромм ; пер. з англ.  В. Кучменко. - 2-е вид. -Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. –192 с.(Шифр 159.942.52/Ф 91)
«Мистецтво любові» — справжній шедевр психології, що сягає таємниць найзворушливішого людського почуття — любові... Геніальний німецький філософ і психоаналітик, один із засновників неофрейдизму та фрейдо-марксизму Еріх Фромм шукає рішення найактуальніших проблем...
Чи є любов почуттям, яке може опанувати кожен? Або ж це складне мистецтво, осягнути яке здатна лише зріла особистість? Чи насправді любов — результат плідної праці та неабияких зусиль? Книжка торкається навіть найдрібніших духовних проблем людини й досліджує різні форми прояву почуттів... Незвичайні відкриття, факти й приклади надихають своєю практичністю та точністю й навчать проаналізувати своє життя.

Каґґе, Ерлінг.  Тиша в епоху галасу / Е. Каґґе ; пер. з англ. Я. Лебеденка. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 128 с.  (Шифр 159.9/К 12)
Тишу добре мати під рукою, коли тобі сумно. Однак у наш час, коли гучність цього світу здатна заглушити будь-які почуття й будь-яку думки, тиша стає недоступною. Як боротися з епідемією шуму? Що для нас означає абсолютна тиша? Де її шукати? Ерлінг Кагге запевняє: навіть тоді, коли здається, що для усамітнення в цьому світі не залишилося жодного кутка, тишу здатен знайти кожний, її можна почути навіть серед страшного галасу і метушні. Треба тільки знати як.
Ця книжка подарує вам можливість дослідити природу тиші, зрозуміти її, відчути, полюбити й знаходити повсюди. У нашому гамірному світі тиша може бути другом, вона — справжня розкіш, якою треба вміти скористатися. Мандрівник, який провів чимало часу в абсолютній самотності, навчить, як її шукати в собі

Елрод, Гел.  Чудовий ранок. Як не проспати життя / Г. Елрод ; пер. з англ. Т. Заволоко. - 2-е вид. - Київ : Наш формат, 2018. - 176 с. (Шифр 159.923/Е 55)
Ми звикли ділити людей на дві категорії — «жайворонків» та «сов». Але Гел Елрод переконаний в іншому. За допомогою методу «Чудовий ранок» кожен зможе не лише прокидатися вдосвіта без надмірних зусиль, а й встигати значно більше, ніж міг до того. Метод уже допоміг десяткам тисяч людей у всьому світі. З книжки ви дізнаєтеся, як перша година дня визначає ваш успіх. Вона допоможе вам знизити рівень стресу, підвищити продуктивність, поліпшити загальний стан здоров’я та нарешті почати жити так, як ви завжди мріяли.

О'Конор, Джозеф.  Системне мислення. Пошук неординарних творчих рішень / Д. О'Конор, І. Макдермотт ; пер. з англ. Н. Сисюк. - Київ : Наш формат, 2018. - 240 с. (Шифр 159.955/О 51)
Наш світ — складна система. Ми не розуміємо багатьох речей, а тому мимохіть стаємо їхніми заручниками. Що більше зусиль докладаємо, то менш досяжною видається наша мета, а старі проблеми повертаються й накопичуються. Щоб узяти контроль над власним життям, варто навчитися системного мислення, адже тільки розуміючи справжнє підґрунтя подій, ми можемо змінювати на краще власні дії та довколишній світ. Системне мислення впорядковує думки та вчить бачити закономірності в подіях. Це вміння дає нам змогу підготуватися і навіть впливати на ці події.

Сіґел, Деніел.  Секрети мозку. 12 стратегій розвитку дитини / Д. Сіґел, Т. Брайсон ; пер. з англ. І. Борщ. - Київ : Наш формат, 2017. - 192 с. (Шифр 159.922.7/С 34)
Батьки хочуть своїм дітям тільки найкращого, але слідувати цьому бажанню буває вкрай складно, особливо коли в повсякденному житті основна мета — просто вижити. Деніел Сіґел та Тіна Брайсон не пропонують тайм-менеджмент для батьків або прості поради з виховання. У книзі «Секрети мозку» вони запрошують відправитися в подорож, яка познайомить ближче з мозком, його роботою та корисними стратегіями взаємодії з дитиною.

Оклі, Барбара.  Навчитися вчитися. Як запустити свій мозок на повну / Б. Оклі ; пер. з англ. А. Замоцний. - Київ : Наш формат, 2018. - 272 с. (Шифр 159.953/О 50)
Ви математик чи гуманітарій? Професорка Барбара Оклі переконує, що таких понять не існує. Кожен із нас має внутрішній потенціал, щоб засвоїти будь-які знання. Головне — навчитися вчитися й запустити свій мозок на повну. Навіть більше, одноманітний і цілеспрямований рух до розв’язання проблеми — не завжди найкращий шлях. Інколи варто зробити крок назад, щоб поглянути на завдання з іншого боку, запустити свою креативність, навіть якщо ви працюєте над розв’язанням математичної задачі. Авторка пропонує різноманітні лайфхаки та інструменти, які допоможуть швидко й ефективно запам’ятовувати інформацію, засвоювати будь-які навички: від розуміння складних математичних формул чи наукових концепцій до подолання професійних викликів. А також Барбара Оклі покаже, як зробити навчання простим і захопливим.

Немає коментарів:

Дописати коментар