четвер, 7 лютого 2019 р.

Неймовірно захопливі пригоди для тебе та друзів!


Арєнєв, Володимир. Місто тисячі дверей : повість для дітей від 10 до 110 років, великих і малих / В. Арєнєв. - Харків : Віват, 2017. - 224 с. (Шифр 821.161.2'06/А 80)
Чарівний світ — зовсім поруч, потрібно лише знайти туди шлях. Хлопчик на ім'я Юхимко знайшов заповітні Двері, намальовані чарівним Пензлем, і потрапив до фантастичного міста Охи. Але грізному По-ряднику не до вподоби яскраві фарби чудового світу, лиходій прагнув перефарбувати його в тьмяний сірий колір... Чи вдасться Юхимкові врятувати жителів Охи?

Бату, Дорж. Франческа. Повелителька траєкторій / Д. Бату. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 304 с. (Шифр 821.161.2(73)'06/Б 28)
Герої його книжки, працівники НАСА, відповідають за траєкторії і орієнтацію сателітів, а також за підведення космічних кораблів на підхідні орбіти до міжнародних космічних станцій. У часі космічних робочих буднів з Доржем, його напарницею Франческою, полковником Вескоттом, Сарою, професором Расселом та іншими постійно трапляються кумедні та незвичайні історії. Найчастіше у різні халепи потрап­ляє сицилійка Франческа. Усе, до чого вона торкається, вибухає, горить і розбивається... А космос близько.

Гербіш, Надійка. Мене звати Мар'ям / Н. Гербіш ; малювала М. Фоя. - Харків : Віват, 2017. - 48 с. : кол. іл. (Шифр 821.161.2'06/Г 37)
Мар’ям втратила дім у всіх його сенсах, опинилася в чужій країні, зіткнулася з ворожістю, породженою стереотипами й історіями, зміст яких їй годі збагнути, пережила болісну втрату, однак здобула найкоштовніший дарунок любові й урятованого життя. Ця книжка про те, що, коли в місто приходить війна, тим, хто зумів вислизнути з-під її полум’яних язиків, залишається небагато: пам’ять, любов і пекуче бажання вберегти найдорожчих. Однак саме з цих трьох насінинок може вирости цілий новий світ — аби знайшлося для них трохи сприйнятливого ґрунту й турботи тих, хто поруч.

Гридін, Сергій. Відчайдушні : повість-детектив / С. Гридін. - Київ : Академія, 2017. - 128 с. (Шифр 821.161.2'06/Г 83)
Дмитро і його друзі, намагаючись дізнатися, чому і куди в Озерному зникають діти, опинилися в центрі складної інтриги. Долаючи небезпеки, вони встановлюють особу злочинця і дивують навіть бувалих оперативників. Повість-детектив "Відчайдушні" захоплює сюжетними і психологічними несподіванками. І навіть за ризикованих обставин її героїв не оминає закоханість.

Дочинець, Мирослав Іванович. Напутні дари - для дітвори від карпатського мудреця Андрія / М. І. Дочинець. - Мукачево : Карпат. вежа, 2017. - 172 с. : іл. (Шифр 398(=161.2)(477.8/Д 71)
Андрій Ворон — карпатський-мудрець довгожитель. Прожив довге і насичене життя, помер на 104 році життя від нещасного випадку. Книга "Напутні дари - для дітвори від карпатського мудреця Андрія Ворона" розрахована на дітей молодшого та середнього шкільного віку.
Мирослав Дочинець - це великий автор, книгами якого зачитуються багато людей. Працює в філософсько-психологічному напрямку. Його книги стають бестселерами не тільки в Україні, але й за кордоном.

Мензатюк, Зірка. Дике літо в Криму : пригод. повість; / З. Мензатюк. - 2-е вид. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2019. - 192 с. (Шифр 821.161.2'06/М 50)
«Дике літо в Криму» – гостросюжетна повість про літні канікули на кримському узбережжі, про дружбу київської школярки Наталочки з татарськими ровесниками. Оселившись у наметі на дикому березі моря, допитлива п'ятикласниця зіткнеться з несподіваними небезпеками й загадками, втраплятиме у моторошні пастки. Та найбільшою таємницею стане коштовний срібний пояс, схований 1944 року, коли татарів насильно вивозили з рідного Криму. Однак Наталочка та її нові друзі ще не знають, що цю реліквію розшукують не тільки вони...

Купріян, Ольга. Щоденник Лоли. За мотивами серіалу # Школа / О. Купріян. - Київ : Книголав, 2018. - 208 с. (Шифр 821.161.2'06/К 92)
Для справжніх фанатів «Школи» ‒ книжка-приквел «Щоденник Лоли» ‒ розповість передісторію першого сезону серіалу. Через які випробування пройшла Лола на шляху до своє популярності? Чим переймається 15-річна дівчина, втративши коханого й опинившись через нього у дуже складній ситуації? Чому відома блогерка так не любить школу? Дізнатися про потаємне життя Лоли можна з її секретного щоденника, прочитати який дозволено лише відданим і щирим друзям. Якщо ти один з них, сторінки книжки повідають чимало одкровень! Відвертий, провокативний – «Щоденник Лоли» написаний у кращих традиціях сучасної літератури для підлітків. Книжка розкриває проблематику, з якою стикаються старші школярі, проговорює низку важливих тем, допомагаючи читачеві знайти вихід з аналогічних ситуацій.

Перше побачення : прозобукет: [зб. оповід.]. - Київ : Академія, 2018. - 144 с. (Шифр 821.161.2'06/П 27)
Скільки несподіванок пов’язано з першими побаченнями: в дуже недоречний момент у Нати розстебнувся ліфчик; Коля запрошував у кінотеатр одну дівчину, а за руку в кінозалі тримав іншу; непорозуміння Лалі й Уляни «розрулили» друзі… А в шістнадцятирічної Юльки перше по-крутому нормальне побачення відбулося після провальної спроби звабити того самого хлопця. Конфліктів і непорозумінь — море. Саша тролить Лалі, що посміла закохатися в «її хлопця». Уля підступно мстить Наді, вважаючи її суперницею, хоч насправді Надя робить усе, щоб Уля зустрілася із Сергієм. У героїв оповідань — свої драми. Вони дивуються собі, шукають себе й відчувають велику потребу випустити на волю власні почуття. Уявляють своє перше побачення на всю фантазію. А складається в них не завжди так, як уявляли. Від фейлів не застрахований ніхто. Невдачі теж багато дають.

Пратчетт, Террі. Колір магії : роман / Т. Пратчетт ; пер. з англ. Ю. Прокопець. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2017. - 320 с. (Шифр 821.111/П 70)
«Колір магії» - перший роман із серії «Дискосвіт» майстра інтелектуального фентезі Террі Пратчетта. Написаний у 1980-х роках, роман пародіює штампи тогочасної фантастики і дотепними натяками, грою слів та жартами закладає основи неповторного Пратчеттового стилю, який у пізніших творах проявить себе витонченою гострою сатирою. Роман відкриває один із циклів серії - «Ринсвінд» та є своєрідним ключем-підказкою до багатьох явищ Дискосвіту. Маршрут туриста Двоцвіта і його гіда Ринсвінда, чарівника-невдахи, малює своєрідну карту розмаїтого неозорого світу, з міфічними істотами, дивовижними рослинами, таємничими чарами й особливою ма­гією. Якого ж кольору ця магія, чи справді світ плаский, чи можна змінити свою долю і втекти від Смерті, якщо ти всього-на-всього фігурка у настільній грі, і ставки вже зроблено?

Скреттінґ, Ґюдрун. Антон та інші нещастя : [повість; для серед. шк. віку] / Ґ. Скреттінґ ;  пер. з норв. Н. Іваничук. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 248 с. (Шифр 821.113.5/С 45)
Антонові – дванадцять, і в нього чимало проблем, які він вважає справжніми нещастями. Проте в нього є найкраща подруга – Іне, яка завжди готова прийти на допомогу. Антон шукає татові наречену, Іне намагається помирити власних батьків. І завдання ці – не з простих, тим паче що професія хлопцевого батька – не з найпрестижніших. Кажуть, у продавців дачних туалетів шанси у жінок невеликі... Та крок за кроком, витівка за витівкою – і задуми Антона та Іне стають все досяжнішими, а їхня дитяча дружба переростає в щось глибше і несподіване для них обох.

Слейтер, Кім. Розумник. Загадковий злочин, особливий детектив : [для серед. шк. віку] / К. Слейтер ; пер. з англ. Г. Лелів. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 232 с. (Шифр 821.111/С 47)
У британському місті Ноттінґем загинув безхатченко, та поліція цією справою не надто переймається. Кіран Вудз, допитливий школяр, який мріє стати журналістом і розслідувати злочини, береться самотужки з’ясувати, що ж трапилось насправді. І куди зникла його бабця, яка одного дня перестала навідуватись до них із мамою. Захоплива і водночас щемка розповідь, написана від імені особливого хлопчика, нікого не залишить байдужим. Вона про те, як нелегко буває жити у сім’ї, коли вітчим ображає маму, як почуваєшся, коли однокласники вважають тебе «не таким», і як це — бути бідним і втратити власну домівку... А ще — це історія про любов, яка здатна подолати всі труднощі і страхи. Історія, від якої — як не раз повторює сам головний герой — «тріскає серце». За цю книжку британська письменниця Кім Слейтер отримала десять літературних нагород.

Сміт, Доді. 101 далматинець : / Д. Сміт ; пер. з   англ. Н. Ясіновської ; намалювала Т. Цюпка. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 240 с. : іл. (Шифр 821.111/С 50)
У пана та пані Любеньких живе пара чудових собак-далматинців — Понґо й Леді. Господарі надзвичайно їх люблять і не можуть натішитися п’ятнадцятьма цуценятами, які народжуються невдовзі. Проте у затишному будиночку Любеньких ніхто й не підозрює, яка небезпека чигає на маленьких далматинців…

Така любов : прозобукет: [зб. оповід.] / Н. Біла, Т. Боярчук, Т. Новацька--Тітаренко ; уклад. Т. Качак. - Київ : Академія, 2017. - 160 с.  тираж Б. т. (Шифр 821.161.2'06/Т 15)
Прозобукет «Така любов» – збірка оповідань для дівчат і хлопців, які тільки заходять на поле любові та відкриваються їй навстіж. Така любов, як квітка, виростає для кожного бентежно, очікувано і несподівано водночас. Вона тривожна, красива і жорстока.

Толкін, Джон Роналд Руел. Берен і Лутієн / Д. Р. Р. Толкін ; за ред. К. Р. Толкіна ; з іл. А. Лі ; пер. з англ. О. О'Лір. - Львiв : Астролябія, 2018. - 320 с. : іл. (Шифр 821.111/Т 52)
У цій книжці на основі низки прозових та поетичних творів Дж. Р. Р. Толкіна реконструйовано цілісний епос про Берена, сина Барагіра, і Лутієн Тінувіель — смертного й ельфійку, які, за Толкіновим легендаріумом, жили в Першу Епоху світу. Історію їхньої любові та подвигів, здійснених в її ім’я, письменник вважав головним сказанням «Сильмариліону».

Ролінґ, Джоан Кетлін. Гаррі Поттер і Прокляте Дитя : Ч. 1-2 / Д. К. Ролінґ, Д. Тіффані, Д. Торн ; пер. з англ. В. Морозова. - 12-е вид. - Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2018. - 352 с.  (Шифр 821.111/Р 67)
«Гаррі Поттер і прокляте дитя» — сценарій п’єси за сюже­том Джоан Ролінґ, написаної у співавторстві з Джоном Тіффані та Джеком Торном, яка з 30 липня 2016 року з неймовірним успіхом іде в лондонському театрі «Палас». Події в п’єсі розгортаються через дев’ятнадцять років після пере­можної битви за Гоґвортс, якою закінчується сьома, за­ключ­на, частина «поттеріани». Бути Гаррі Поттером нелегко, а надто тепер, коли він — працівник Міністерства магії, трудоголік, одружений батько трьох школяриків. Доки Гаррі Поттер бореться зі своїм мину­­лим, яке ніяк не хоче відпускати, його молодшому синові Албусові доводиться миритися з тягарем свого знаменитого роду, — спадком, якого він не обирав. У той час, як минуле зловісно змішалося з майбутнім, батько і син пізнають сумну істину: інколи темрява виходить звідти, де її ніхто не чекав.

Щерба, Наталія. Часовий Ключ : [роман] / Н.  Щерба ; пер. з рос. Н. Косенко. - Харків : Школа, 2019. - 352 с. - (Часодії). (Шифр 821.161.1(477)'06/Щ 61)
Звичайна дівчинка-підліток Василина несподівано дізнається, що її рідний батько, якого вона ніколи ще не бачила, — впливовий маг Ефлари, світу, створеного особливою часовою магією. Батько забирає доньку до себе, і дівчинка опиняється в самому серці небезпечної гри часодіїв, фей і лютів. Ніхто не може зрозуміти, хто ж така Василина: батькова шпигунка, наївне дівчисько чи... могутня часівниця, якій кориться Час і яка може врятувати увесь часодійний світ?

Каллін, Мітч. Країна припливів : [роман] / М. Каллін ; пер. з англ. Н. Гончар. - Івано-Франкiвськ : Вавилонська б-ка, 2018. - 176 с. : іл. (Шифр 821.111(73)/К 17)
«Країна припливів» – історія химерних подорожей. У кожного з героїв вона своя – хтось вирушає в Ютландію, хтось – на той світ, дехто блукає просторами океанів у примарній субмарині. Для одинадцятилітньої Желізи-Роуз – це мандрівка у дивовижний світ власної уяви, де оживають частинки поламаних ляльок, мерці перетворюються на болотяних людей, а світлячки прилітають побажати на добраніч. Це – подорож-втеча від реальності, яка пересічній людині здалася б трагічною, гнітючою та моторошною. Але не Желізі-Роуз. Вона вміє її змінювати.

Касьянович, Дорота. Привіт, вовки!: повість; для серед. шк. віку / Д. Касьянович ; пер. з пол. Б. Антоняк. - Львiв : Урбіно, 2018. - 232 с. (Шифр 821.162.1/ К 28)
Герой цієї повісті, одинадцятирічний Філіп, наділений неймовірною уявою, і це рятує його від одноманітності повсякдення, самотності й цілковитого нерозуміння з боку батьків. Навіть найкращий друг знайшов собі крутішого приятеля й охолов до спільних ігор. Несподівано Філіп знаходить друга у вигляді своєї тітки, старшої маминої сестри. Проте мама, схоже, не дуже схвалює постійні синові поїздки до тітоньки-письменниці. Ще б пак! Вона свято впевнена, що її сестра - найщасливіша людина на світі: у неї купа грошей і вона не мусить працювати. Бо хіба це серйозна робота - писання книжок? Якби вона займалася справжньою роботою - була б інша справа. Філіп уже наперед знає, що ніколи не зізнається мамі в тому, що теж намагається писати книжку... Книжку, в якій кожен упізнає себе.

Мур, Улісс. Двері у міжчасся : зошит перший: [для серед. шк. віку] / У. Мур ; пер. з італ. В. Степанова. - Харкiв : АССА, 2018. - 224 с. - (Шифр 821.131.1/М 91)
Коли трьох підлітків залишають самих у будинку і застерігають не шукати собі пригод… вони обов’язково їх знайдуть. Особливо якщо цей будинок — старовинна вілла на узбережжі, кожен куточок якої приховує безліч таємниць. Лише за один день, поки батьків не було вдома, 11-річні близнюки Джулія та Джейсон встигають організувати пошуки привиду, розшифрувати закодовані послання та відчинити загадкові двері, за якими на них чекають неймовірні пригоди.

Щигельський, Марцін. Театр Невидимих Дітей: повість / М. Щигельський ; пер. з пол. Б. Антоняк. - Львiв : Урбіно, 2018. - 272 с. (Шифр 821.162.1/ Щ 76)
Міхалові одинадцять років. Він ходить до школи, мріє, багато читає, звісно, пустує. Та найзаповітніше його бажання – мати родину. Бо Міхал живе в дитячому будинку. Життя видається йому непоганим, доки в нього є друг, якому він довіряє і яким сам опікується. Та коли малого Гойдунчика повертають у родину, а улюблена вихователька переїздить до іншого міста, Міхал переживає справжній відчай. Коли кризу подолано, виявляється, що відтепер Міхал житиме в "Дубовому Лісі", особливому дитбудинку, де мешкає дуже мало вихованців, і всі вони -- незвичайні. Там хлопчик знайомиться з 14-річною Сильвією, яка марить театром. Разом з вихованцями «Дубового Лісу» вони ставлять спектакль за пʼєсою, яку пише Міхал. Діти впевнені, що їхню гру побачить багато людей, і Театр Невидимих Дітей прославиться. Проте надворі 1981 рік. І от у день довгоочікуваної премʼєри діти довідуються, що в країні саме запровадили військовий стан…

Яґелло, Йоанна. Зелені мартенси: повість / Й. Яґелло ; пер. з пол. Я. Івченко. - Львiв : Урбіно, 2018. - 216 с (Шифр 821.162.1/ Я 28)
На думку Фелікса, школа нагадує фронт, на якому точиться безупинне суперництво. У кого крутіший смартфон? Хто прийшов у фірмових шмотках? Але хлопець не збирається брати участі в цих змаганнях: у нього набагато серйозніші проблеми, до того ж, доводиться на невизначений час стати головою родини. Його мати знайшла роботу за кордоном, батько давно має нову сім'ю, а молодша сестра наближається до небезпечного підліткового віку і, як більшість її однолітків, аж ніяк не схильна до хатніх обов’язків! Отилія теж не схожа на своїх однокласників: барвистий одяг, копиця рудого волосся, зайва вага, якою дівчина взагалі не переймається, і улюблені зелені мартенси. А ще – оптимізм, який Отилія-Опта просто випромінює, хоч їй і самій не бракує проблем. Не дивно, що Фелікс відразу звертає увагу на Опту. Цих двох аутсайдерів швидко поєднає дружба. А може, щось більше?

Немає коментарів:

Дописати коментар