понеділок, 11 лютого 2019 р.

Романи від зарубіжних письменників!

Стокетт, Кетрін. Прислуга : роман / К. Стокетт ; пер. з англ. Н. Хаєцької. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 496 с. 
1960-і роки, штат Міссісіпі, США. Ейбілін все своє життя пропрацювала служницею у білих людей, виростила сімнадцять їхніх дітей, але втратила свого єдиного сина. Мінні — невгамовна й нестримна жінка, з якою не варто сперечатися. Через свій непростий характер вона змушена часто змінювати господарів, але роботу таки може знайти: її торти і пироги незрівнянні. Скітер, біла дівчина, після закінчення університету повертається у рідний Джексон. Вона мріє про письменницьку кар’єру і хоче розповісти світові про те, що коїться тут, на Півдні Америки. Ці жінки — дуже різні. Але їх об’єднує загострене відчуття справедливості та непереборне прагнення до змін у своєму житті. Вони разом пишуть свою таємну книгу про нелегку долю та устав тогочасного життя і не знають, чи вдасться їй колись побачити світ…

Чайлд, Лі. Вечірня школа : роман / Л. Чайлд ; пер. з англ. Д. Островської. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 352 с.
До відділення джихадистів у Гамбургу завітав несподіваний гість — саудівський кур’єр, який шукає притулку, поки чекає зустрічі з невідомими людьми. Агент ЦРУ, що працює під таємним прикриттям, почув, як кур’єру шепочуть: «Америка хоче сотню мільйонів доларів…» За що? Чи за кого? Блискучий військовий Джек Річер та двоє його нових друзів — першокласний агент ФБР і провідний аналітик ЦРУ — повинні знайти цього американця. Річер звертається до найкращого солдата, з яким він будь-коли мав справу, — сержанта Френсіса Ніґлі. Їхні пошуки просуваються не так, як було заплановано, але головне — результат. Якщо вони не знайдуть цю людину, світ постраждає від тероризму… 

Тартт, Донна. Таємна історія : роман / Д. Тартт ; пер. з англ. Б. Стасюка. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2017. - 560 с.
Молодий каліфорнієць Річард Пейпен вступає до приватного коледжу в Новій Англії. Соромлячись свого походження, він із захватом дивиться на п’ятірку обраних — студентів, що навчаються на курсі давньогрецької в харизматичного професора Джуліана. Близнюки Чарльз і Камілла, інтелігентний Генрі, витончений Френсіс та веселий Банні — всі вони ніби оточені аурою недосяжності. Та ось завдяки щасливому випадку Річард стає студентом Джуліана і входить до цієї закритої спільноти. Молоді люди майже весь час разом, і ніщо не віщує біди. Проте любов до античної культури врешті-решт призводить до зовсім не давньогрецької трагедії, і на землю біля коледжу проливається кров… 

Тхюї, Кім. RU : [роман] / К. Тхюї ; пер. з фр. З. Борисюк. - Львів : Вид-во Анетти Антоненко, 2018. - 144 с.
Багатьом із нас про В’єтнам майже нічого не відомо — хіба що ми знаємо кілька в’єтнамських ресторанів, де смачно готують, або ж бачили американські фільми про нескінченну криваву війну. Але ХТО вони — головні герої цього маловідомого конфлікту? 
Кім Тхюї — одна з цих «людей із човна», які втекли з пекла, щоб знайти порятунок в іншому білому краї. І невеличкими оповідями, історійками, афоризмами вона помалу малює образ квебекської пані з в’єтнамським акцентом, якій вдалося (чи, радше, яка мусила) пристосуватися до вторгнення комуністів, вижити у переповненому таборі для біженців, навчитися західному способу життя і, зрештою, звикнути до материнства. Через поетичність і гумор читати цю книжку — суцільне задоволення.

Вольвач, Павло. Сни неофіта : роман / П. Вольвач. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2017. - 288 с.
Роман письменника, «Сни неофіта», хронологічно оповідає про літературне середовище 90-их. Коли коротко, перед нами книжка про життя поета Павла у Запоріжжі з усіма особливостями цього часу й місця, тобто з роботою в автомайстерні й бандитськими розбірками, з чітко окресленим ландшафтом міста і його впливом на душу поета, а також з усією місцевою літературною тусівкою.

Апдайк Джон. Іствікські відьми : роман / Джон Апдайк ; пер. з англ. Б. Превіра. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 383 с. (Шифр 821.111(73)/А 76)
Життя в містечку Іствік розплановане на сто, а то й двісті років уперед. У цій тихій гавані вже давно не відбувалося нічого цікавого. Троє подруг — Александра, Джейн і Зукі — збираються щочетверга, щоб якось розважитися. Після чергових посиденьок у місті з’являється таємничий і надзвичайно спокусливий чоловік із дивним ім’ям Дерріл Ван Горн. Він здобуває прихильність подруг і… навчає магії, адже виявляє їхні потужні здібності. Та одного разу вони вирішують покинути Дерріла. Він присягається помститися їм… Проте жоден чоловік не в змозі протистояти жінці. А надто коли їх троє. І вони — відьми.

Віан, Борис. Осінь в Пекіні : [роман] / Б. Віан ; пер. з фр. Є. Сарапіної. - Івано-Франкiвськ : Вавилонська б-ка, 2018. - 248 с. (Шифр 821.133.1/В 41)
Одного ранку Амадіс Дюдю, головний герой роману, разом з іншими персонажами книжки опиняється в Екзопотамії, що, втім, не дивно, адже Екзопотамія – це пустеля, а як стверджує Борис Віан – у пустелях завжди людно, адже люди люблять збиратися там, де багато місця. У Екзопотамії з ними відбувається багато дивовижних пригод.

Желязни, Роджер. Ніч у самотньому жовтні : [роман] / Р. Желязни ; пер. з англ. Д. Дьоміна. - Тернопiль : Навч. кн. - Богдан, 2018. - 160 с. (Шифр 821.111(73)/Ж 52)
Роман «Ніч у самотньому жовтні» Р. Желязни неможливо просто читати: ним потрібно дихати. Кожна його сторінка пахне осінніми дощами й опалим листям, древньою магією і… не менш древніми страхами. Зрештою, це не звичайний роман, а радше жовтневий щоденник сторожового пса на ймення Нюх, який спільно зі своїм хазяїном Джеком (тим самим Різником), а також з іншими друзями й недругами та їхніми сумнозвісними господарями бере участь у Великій Грі, що відбувається місячної ночі на Геловін. І не дай боже в цій Грі програти, бо долі переможених не позаздриш.

Кьорк, Шеннон. Метод 15/33 : роман / Ш. Кьорк ; пер. з англ. Г. Литвиненко. - Харків : Фабула ; Харків : Ранок, 2017. - 304 с. (Шифр 8.21.111(73)/К 97)
Шістнадцятирічна, викрадена, безпорадна та ще й вагітна! Але Ліза, героїня цього непересічного роману,— дуже непроста особистість. Ця юнка вміє маніпулювати людьми, вона методична і безжальна, а її мозок працює, наче комп’ютер. І вона прагне лише двох речей: урятувати свого ще не народженого сина і нещадно помститися викрадачеві. Та настає хвилина, коли в карколомних поворотах сюжету і читач, і агенти ФБР, які намагаються знайти викрадену дівчину, перестають розуміти — хто тут жертва, а хто злочинець. «Метод 15/33» — це те, що трапляється, коли потерпілий так само холоднокровний і безжальний, як і той, хто вчинив злочин.

Плат, Сильвія. Під скляним ковпаком : [роман] / С. Плат ; пер. з англ. О. Любарської. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 360 с. : іл. (Шифр 821.111(73)/П 37)
«Під скляним ковпаком» — єдиний роман американської письменниці Сильвії Плат (1932–1963), знаної насамперед як поетка. У романі, значною мірою автобіографічному, описано досвід молодої жінки, яка намагається подолати великий депресивний розлад (так фахівці ретроспективно класифікують її захворювання). Книжка побачила світ 1963 року, через десять років по часі дії та за кілька тижнів до самогубства Плат. Українською роман видано вперше.

Сміт, Алі. Як бути двома : роман / А. Сміт ; пер. з англ. Г. Яновська. - Харків : Фабула ; Харків : Ранок, 2018. - 160+160 с. (Шифр 821.111/С 50)
Роман «Як бути двома» — це дві історії про кохання і несправедливість, сплетені в одну нитку. Тут час стає вічністю, знання — таїною, фантазія — правдою, а всьому живому дається ще один шанс. Алі Сміт, одна з найблискучіших майстрів британської прози, досліджує у своїй книжці любов, одержимість, сексуальність та багатоликий образ мистец­тва. Приголомшливий твір, який одночасно кидає виклик читачеві — і винагороджує його.

Філдінґ, Гелен. Щоденник Бріджит Джонс / Г. Філдінґ ; пер. з англ. Л. Луцан. - Львiв : Вид-во Старого Лева, 2018. - 426 с. (Шифр 821.111/Ф 51)
Бріджит Джонс — 30 із хвостиком, вона незаміжня і дуже хоче змінити своє життя. Напередодні Нового року Бріджит обіцяє сама собі: кинути курити, схуднути, не тринькати грошей, не закохуватися в поганих хлопців, прокачати впевненість у собі та побудувати зрілі стосунки з відповідальним та надійним чоловіком. «Щоденник Бріджит Джонс» полюбили читачі з усього світу, адже в цій книжці Гелен Філдінґ щиро та дотепно розповідає про сучасну жінку, пошук себе, кар’єру, стосунки, кохання, моду, секс.

Фелловз, Джессіка. Мітфордські вбивства : роман / Д. Фелловз ; пер. з англ. Г. Литвиненко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 352 с (Шифр 821.111/Ф 38)
Сідаючи в купе потяга, військова медсестра Флоренс Шор не здогадувалася, що вбивця вже чекає на неї… Проте поліція не змогла знайти злочинця. Луїза Кеннон ніколи не була знайома з Флоренс, натомість доля звела її з поліціянтом залізниці Ґаєм Салліваном. Він присягнувся, що доведе розслідування до кінця. Луїза стає покоївкою в родині Мітфордів і допомагає поступово розплутувати злочин. Жінка стає свідком того, як юна Ненсі Мітфорд закохується в загадкового чоловіка на ім’я Роланд. Здавалося б, нічого дивного, але чому в нічних кошмарах Роланд вигукує ім’я Флоренс Шор?.. Луїза і Ґай потрапляють у вир приголомшливих таємниць. Несподівано кожен опиняється під підозрою…

Воган, Сара. Анатомія скандалу : роман / С. Воган ; пер. з англ. Т. Івченко. - Харкiв : Клуб сімейного дозвілля, 2018. - 320 с. (Шифр 821.111/В 61)
Ти не можеш бути певен у тому, що знаєш все про своїх близьких… Іноді правда може зруйнувати життя. Софі та Джеймс - ідеальне подружжя. Софі обожнює свого чоловіка - харизматичного, вродливого, успішного, ніжного батька та свідомого громадянина. Але несподівано Джеймса обвинувачують у зґвалтуванні. Адвокат постраждалої Кейт Вудкрофт переконана, що Джеймс винен і має відповісти за злочин. Софі захищає чоловіка, вірячи в те, що все це не інакше як брехня й наклеп. Хто правий, а хто винний у цій заплутаній історії? І що станеться, коли Софі нарешті дізнається правду?

Немає коментарів:

Дописати коментар